fredag 15 januari 2010


Blått tågar in på nytt







Bilden kommer från www.nordsjoidedesign.se
En era av starka färger har börjat få konkurrens av de "vuxna" sobra färgerna som har några droppar svart i sig. Klädmässigt har jag fallig hårt för den lite senapsgula eller "smutsgul" somden också kallas. Vad gäller inredningen så är sobert blått så himla härligt! Det infinner sig ett lugn i den djupare blå färgen som inte är så lätt att finna med andra färger på samma sätt eftersom den samtidigt ger värme, nästansom en kupad hand runt rummet. Detta trots att blå räknas som en kall färg, detta påstående går att diskutera i evighet.

Kommentera gärna vad du känner för temperatur i olika färger!



Bilden kommer från www.nordsjoidedesign.se



Nordsjö Idé & Design har tagit fram ett par färger som de lyckats riktigt bra med!


Som accentfärg till detta är en djup röd ett mycket trevligt val. Material att ha till är träslag i djupare färger eller betong och sten. Önskas en lyxigare känsla rekommenderar jag att tillsätta silver tillsammans med betong/sten eller guld tillsammans med träslagen beroende på hur mjukt du vill att rummet ska kännas. Lägg märke till hur foten på fåtöljen lite stör den lyxighet du får av väggklockan.



Observera att färgåtergivningen på skärmen inte stämmer helt överens med de riktiga färgerna. Färgprover på dessa finns i Nordjös färgbutiker.


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar